Τρώτε φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C

Facebook
banner image
Τρώτε φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C

Τρώτε  φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C:  Μειώνεται ο κίνδυνος εξέλιξης  του καταρράκτη

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι η διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C βοηθά στην επιβράδυνση της προόδου του καταρράκτη. Η έρευνα επίσης δείχνει ότι η δίαιτα και ο τρόπος ζωής μπορεί να παίξουν μεγαλύτερο ρόλο απ ‘ότι η γενετική στην ανάπτυξη και σοβαρότητα του καταρράκτη.

Στη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο online Ophthalmology  ερευνητές στο Κing Gollege του Λονδίνου, εξέτασαν κατά πόσον ορισμένα θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα ή τα συμπληρώματα διατροφής μπορεί να βοηθήσουν στην επιβράδυνση του καταρράκτη.  Επίσης, προσπάθησαν να διαπιστώσουν πόσο οι περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως η διατροφή παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία σχηματισμού καταρράκτη σε σχέση με τη γενετική.

 

Πως η βιταμίνη C εμποδίζει την πρόοδο του καταρράκτη; Πιθανό λόγω της δράσης της ως αντιοξειδωτικό. Το υγρό στο εσωτερικό του ματιού έχει συνήθως υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C,η οποία βοηθά στην πρόληψη της οξείδωσης η οποία προκαλεί θόλωση του φακού. Περισσότερη βιταμίνη  C  στη διατροφή μπορεί να αυξήσουν την ποσότητα της που υπάρχει στο υγρό γύρω από το φακό, παρέχοντας επιπλέον προστασία.

 

Το μήνυμα λοιπόν είναι:  Τρώμε περισσότερα εσπεριδοειδή(…Χίου) για να καθυστερήσουμε την εμφάνιση του καταρράκτη!

Πίσω