Τρώτε φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C: Μειώνεται ο κίνδυνος εξέλιξης του καταρράκτη
Μια νέα μελέτη δείχνει ότι η διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C βοηθά στην επιβράδυνση της προόδου του καταρράκτη. Η έρευνα επίσης δείχνει ότι η δίαιτα και ο τρόπος ζωής μπορεί να παίξουν μεγαλύτερο ρόλο απ ‘ότι η γενετική στην ανάπτυξη και σοβαρότητα του καταρράκτη.
Στη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο online Ophthalmology ερευνητές στο Κing Gollege του Λονδίνου, εξέτασαν κατά πόσον ορισμένα θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα ή τα συμπληρώματα διατροφής μπορεί να βοηθήσουν στην επιβράδυνση του καταρράκτη. Επίσης, προσπάθησαν να διαπιστώσουν πόσο οι περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως η διατροφή παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία σχηματισμού καταρράκτη σε σχέση με τη γενετική.
Πως η βιταμίνη C εμποδίζει την πρόοδο του καταρράκτη; Πιθανό λόγω της δράσης της ως αντιοξειδωτικό. Το υγρό στο εσωτερικό του ματιού έχει συνήθως υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C,η οποία βοηθά στην πρόληψη της οξείδωσης η οποία προκαλεί θόλωση του φακού. Περισσότερη βιταμίνη C στη διατροφή μπορεί να αυξήσουν την ποσότητα της που υπάρχει στο υγρό γύρω από το φακό, παρέχοντας επιπλέον προστασία.
Το μήνυμα λοιπόν είναι: Τρώμε περισσότερα εσπεριδοειδή(…Χίου) για να καθυστερήσουμε την εμφάνιση του καταρράκτη!
Πίσω