Φακοί επαφής νέας γενιάς

Facebook
banner image
Φακοί επαφής νέας γενιάς

Η FDA εγκρίνει ένα νέο φακό επαφής που ανιχνεύει τις αλλαγές της ενδοφθάλμιας πίεσης.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έχει εγκρίνει τον Triggerfish(sensimed AE) φακό επαφής ο οποίος παρέχει μια αυτοματοποιημένη καταγραφή των συνεχών αλλαγών της ενδοφθάλμιας πίεσης (ΕΟΠ)κατά τη διάρκεια του 24 ώρου. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να βοηθήσουν τον κλινικό ιατρό για να εκτιμήσει την πιο κρίσιμη στιγμή της ημέρας την ΕΟΠ του ασθενούς του.
Η αυξημένη ενδοφθάλμια πίεση σχετίζεται με την βλάβη του οπτικού νεύρου, όπου είναι χαρακτηριστικό του γλαυκώματος.
Το γλαύκωμα είναι σήμερα η κύρια αιτία μόνιμης απώλειας όρασης στο Δυτικό Κόσμο. Πολλοί ασθενείς δεν έχουν συμπτώματα μέχρι να χαθεί σε μεγάλο βαθμό η όραση τους. Η ΕΟΠ ποικίλει σ’όλη την ημέρα και μπορεί να μην είναι υπερβολικά υψηλή κατά τη διάρκεια της εξέτασης των ματιών. Συχνά η ΕΟΠ αυξάνει κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Ο ασθενής φέρει τον φακό επαφής καθ’όλο το 24 ωρο και επιδίδεται στις συνήθεις δραστηριότητες του, συμπεριλαμβανομένου και του ύπνου. Τα δεδομένα από τον αισθητήρα μεταδίδονται ασύρματα σε μια φορητή συσκευή καταγραφής δεδομένων που φοράει ο ασθενής , συλλέγει τις πληροφορίες και τις μεταφέρει μέσω Bluetooth στον υπολογιστή του ιατρού, όπου και καταγράφονται οι διακυμάνσεις της ενδοφθάλμιας πίεσης.
Σίγουρα αυτή η νέα συσκευή όταν αρχίσει να χρησιμοποιείται στην κλινική πράξη θα προσφέρει θετικές υπηρεσίες και στους γιατρούς και στους ασθενείς

Πίσω